Nincs még hozzászólás

Ütemesen halad a keszthelyi Kiskastély Óvoda építése.

A Veszprémi Főegyházmegye és Keszthely városának vezetése közös stratégiai gondolkodásának egyik gyümölcse a hányattatott sorsú Kiskastély műemlék épületének és környezetének megújulása, annak új funkcióval való megtöltése.
A példaértékű együttműködés eredményeképpen még az idén megnyitja kapuit Keszthely új négycsoportos óvodája. Ezzel nem csak a város és a térség óvodai ellátásának színvonala emelkedik, hanem egy régóta fájó városi „seb” begyógyítása is megtörténik. Az épület bővítésével kialakuló modern belső tér és a kertbe tervezett hatalmas zöld játszópark méltó környezetet biztosít majd a kisgyermekek egészséges neveléséhez. A csoportszobákon kívül tornaszoba, sószoba, foglalkoztatók, rendezvénytér és egy bensőséges kis kápolna is kialakításra kerül.
Manninger Jenő polgármester úr elhivatottságának és Keszthely városának köszönhetően a Kiskastély épülete előtti — önkormányzati tulajdonban lévő — tér és a hozzá kapcsolódó parkoló is megújul, ezzel egységessé, széppé téve az egész területet. Ennek tervezését, elkészítését az Önkormányzat vállalta, ehhez biztosítva a forrást is. Az óvoda építése a Főegyházmegye és Dr. Udvardy György érsek azon céljának megvalósulását is elősegíti, hogy Keszthelyen is legyen lehetősége a szülőknek katolikus szellemiségű oktatási intézményt választani, akár már óvodás kortól is.
A szeptemberben induló új intézmény — a közeljövőben szintén megújuló — Ranolder János Római Katolikus Iskola tagintézményeként, Kovács Erika óvodavezető irányításával nyitja meg kapuit. Az érdeklődő szülők a Veszprémi Főegyházmegye ismert kommunikációs csatornáin hamarosan tájékoztatást kapnak az óvodai jelentkezés lehetséges módjáról. A projekt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és Magyarország Kormánya közös Óvodafejlesztési Programja részeként valósul meg.

Új hozzászólás

Skip to content