„RESET” HÁZ

Kedves leendő Vendégünk!

Ezt a házat azért hoztuk létre, hogy az ide érkezőnek lehetőséget biztosítsunk az elcsendesedésre. Szeretnénk olyan körülményeket biztosítani, ahol az élet bármely területéről érkező ember meg tud állni, el tud vonulni a világból, hogy a csend és az ima segítségével lehetőséget kaphasson arra, hogy élete eseményeire rá tudjon nézni, és ha kell, át tudja gondolni, át tudja értékelni és rendezni tudja azokat. Lehetőséget szeretnénk kínálni arra, hogy az ide érkező életritmusának átrendezésével, az önellátás „kihívásának” megélésében erőt gyűjtsön, felfedezze az önmagában rejlő, de esetleg elfeledett lehetőségeit, képességeit.

A csend mellet nyugodt, kényelmes tereket biztosítunk vendégeinknek.  Lehetőséget adunk arra, hogy naponta egyszer – ha erre igénye van – egy szakember beszélgetés keretében meghallgassa, esetleg ima vagy más gyakorlatokat adva segítse az itt töltött idő elmélyülését.

Házunkban lehetőség van a napi szentmiséken, egyéb liturgikus alkalmakon való részvételre is. A nyugalom, a csend és Isten megtapasztalható közelsége adja a háznak azt a specialitását, amely erős háttérként szolgálhat életünk átgondolásához, és biztosítja a harmonikus teret az ember életében.

 

HÁZIREND

Kedves Vendégeink!

Kívánjuk, hogy itt tartózkodása alatt érezze jól magát nálunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja nyugalmát. Ha bármiben segítségére lehetünk, kérjük, forduljon bizalommal a plébánia dolgozóihoz.

Szándékunk szerint ennek a lehetőségnek a biztosításával az Egyház sajátságos céljait valósítjuk meg, így azt a magunk részéről hitéleti tevékenységként fogjuk fel.

A szoba és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében, kérjük tartózkodjon minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonában sem tenne.


Szállásfoglalás
:

A szállásfoglalás e-mailben, illetve telefonon történik, ahol nincs lehetőség a házirend teljes tartalmának megjelenítésére, ezért kérjük, figyelmesen olvassa el és tartsa be az alábbi pontokat.

 

Be- és kijelentkezés:

A szobát az érkezés napján 13:00 és 17:00 óra között lehet elfoglalni. Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján, rugalmasan intézhetők. Az elutazás napján legkésőbb 10:00 óráig kell elhagyni a szobát.

A szobába történő be- és kijutást a plébánia dolgozói a bejelentkezéskor biztosítják a kulcsok átadásával. A szálláshely végleges elhagyásakor a kulcsot le kell adni a plébánia dolgozói részére. Ennek várható időpontjáról kérem, előre tájékoztassa a plébánia dolgozóit!

Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendég köteles azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a plébániának megtéríteni.

 

Fizetés:

A szállásdíjat az érkezéskor, a bejelentkező lap kitöltése után kell megfizetni. A befizetés átutalással is történhet. Ha valamilyen ok miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt kíván távozni, az ok tisztázása után az igénybe nem vett szállásdíjat visszatérítjük Önnek.

 

Parkolás:

A plébániához tartozó zárt udvarban, vagy a templom előtt, az utca szélénél kialakított parkolóhelyeken, ingyenesen.

 

Az udvar és az épület zárása:

Távozáskor és éjszakára kérjük a kaput és az épület bejáratait kulcsa zárni! Kérjük, hogy a szobából történő távozáskor minden esetbe zárja be az ablakokat is!

 

Dohányzás:

Az épület közösségi tér, ezért abban dohányozni nem lehetséges! Tájékoztatjuk tisztelt vendégeinket, hogy kizárólag a kijelölt helyen szabad dohányozni. Megkérjük a kedves vendéget, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a plébánia teljes területén a csikkeket a szemetesekbe helyezze el.

 

Berendezési tárgyak használata:

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! Kérjük, hogy a szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt a szobából ne vigye ki. A bútorokat átrendezni kizárólag a Plébános beleegyezésével lehet. A berendezésben okozott károkat, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.

A plébánia nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű használatból adódó esetleges anyagi károkért vagy balesetekért.

 

Takarítás:

Kérjük, ügyeljen a rendre és tisztaságra. Elutazásakor a szobában kérjük, ne hagyjanak mosatlan edényt, illetve szemetet.

 

Szemételhelyezés, kezelés:

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges (konyhai szemetesbe való zsák a szekérben található), valamint a szobában és fürdőszobában elhelyezett kisebb szemetesekbe. Ha ez megtelne az Ön itt tartózkodása alatt, kérjük ürítse ki azt a plébánia udvarán található nagy szemeteskukákba.

 

Étkezés:

A plébánia jól felszerelt konyhával rendelkezik. A vendégek saját magukról gondoskodnak. Kérjük, a szobákban ne étkezzenek, ezt csak a konyhában tegyék. Mivel közös konyha van, amennyiben a hűtőben ételt tesznek, kérjük azon jelöljék, hogy az az Önöké. Amennyiben szeretné, hogy a plébánia biztosítson Önnek étkezést, úgy természetesen az is megoldható, előzetes megbeszélés alapján.

 

Egyéb:

A vendégek és a plébánia nyugalmának biztosítása érdekében, a szentmisék alatt, valamint 22 – 08 óra között tilos hangoskodni, hangosan zenélni, vagy hangosan zenét hallgatni.

A szobákba, a plébánia területére háziállatot behozni nem megengedett!

Felhívjuk a figyelmét, hogy a plébániának nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, csőtörés, stb.)

A plébánia fenntartja a jogot, hogy a ház szellemiségével ellentétesen viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve felkérje a plébániáról való távozásra.

 

Jó pihenést, lelki feltöltődést kívánunk!

 

Elérhetőség:

Szanyi Mónika 83/311-601; 30/519-19-71